Vintage

De naam zegt het al maar de vintage woonstijl kenmerkt zich door te kijken naar het verleden. Geïnspireerd door de interieurklassiekers van het verleden zorgt deze woonstijl voor een feest der herkenning. Nu hoef je niet gelijk helemaal terug naar de jaren 60 of 70 met al je meubels maar kun je door bepaalde elementen in je interieur te verwerken wel die sfeer oproepen.

Blankhouten meubels met ronde vormen geven bijvoorbeeld een vette knipoog naar de seventies, net zoals die moderne bank in ribcord, een stof die juist in de late 70-er jaren en begin jaren 80 erg populair was. Zo verwerk je de vintage stijl toch een beetje in je interieur zonder dat je het comfort van nu uit het oog verliest. Bovendien kun je een oud meubelstuk ook upcyclen door er een laagje verf overheen te kwasten. Goed voor de portemonnee en het milieu.

Vintage doet het bovendien erg goed met heel veel andere woonstijlen. Juist door een of twee vintage meubels te combineren met andere stijlen krijgt je interieur een totaal unieke look. Een oude schommelstoel die in een donkere kleur geschilderd is, past fijn in een industrieel interieur of als je hem wit schildert met een pastelkleurig kussen erop kan deze zo in een romantisch interieur. Dat maakt vintage zo leuk: een knipoog naar het verleden in een hedendaagse inrichting.

 

Laat je inspireren

 

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat jij dat goed vindt. Meer weten? Lees dan ons cookiebeleid..