Industrieel

De industriële stijl kenmerkt zich door het gebruik van stoere materialen en vaak donkere kleuren. Grote meubelstukken gemaakt van metaal, hout, leer, steen en beton met vaak een grove afwerking. Het idee is een beetje dat de meubelstukken je herinneren aan een oude fabriekshal en veel van de accessoires doen je hier ook aan denken. Bijvoorbeeld metalen fabriekslampen of draadrekmanden passen goed in een industrieel interieur.

Nu is het natuurlijk niet zo dat je hele interieur gelijk aangepast moet worden alsof je in een fabriekshal woont. Het leukste is juist om de spanning op te zoeken door jouw industriële meubels te combineren met zachte stoffen of meer vrouwelijke vormen. Zolang je hierbij niet in complete uitersten denkt. Dit zorgt voor een ongekend spanningsveld en levert vaak de leukste resultaten op.

Industrieel werkt erg goed met de woonstijlen vintage en robuust. Vintage omdat daarmee het spanningsveld opgezocht wordt door stijlen uit verschillende tijdsvakken te combineren (industrieel is immers ook “vintage”, we werken al lang niet meer in van die oude fabriekshallen). Robuust omdat de industriële look vaak leentjebuur speelt bij industrieel door dezelfde materialen te gebruiken. Het is dus heel goed mogelijk dat je in dit geval het een bedoelt terwijl je die met het ander aanduidt.

 

Laat je inspireren

 

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat jij dat goed vindt. Meer weten? Lees dan ons cookiebeleid..