Andere artikelen Andere artikelen

5 tips om de zomer in huis te halen

 Jun 23, 2021  

 

Het is zomer en het mooie en warme weer zorgt ervoor dat we vaker en langer buiten zijn. Heerlijk toch? Maar wat kun je nu doen om het ‘zonnetje in huis te halen’ en jouw interieur te laten stralen? Met deze 5 tips kom je een heel eind.

 


1. Zorg voor voldoende (natuurlijk) licht

In de zomer is het lekker lang licht. Dat gevoel creëer je thuis door hier zoveel mogelijk gebruik van te maken. Zorg dat er voldoende natuurlijk licht naar binnen kan komen. Natuurlijk kun je dit natuurlijke licht filteren met vitrage, maar daar waar het kan: profiteer er van! Heb je plekken in huis waar natuurlijk licht onmogelijk is? Met goed geplaatste verlichting zorg je toch voor een licht huis.

 

 

 


2. Haal het zonnetje in huis


Zo geel als de zon, met deze artikelen haal je letterlijk het zonnetje in huis. Wat dacht je van een geel sierkussen, een gele vaas of – voor de durfallen onder ons – een gele bank! Geel wordt geassocieerd met vrolijkheid en – de zon! Ideaal dus om in wat zomerse blijheid toe te voegen aan je interieur. Ga speels te werk, een paar accenten maakt al een groot verschil. Ga je toch voor die bank, balanceer het dan juist met wat neutralere kleuren om de balans in jouw inrichting te houden.

 


3. Planten in jouw interieur? Doen!


De zomer in huis halen betekent de natuur in huis halen. En dat doe je makkelijk met planten. Planten zorgen bovendien voor extra zuurstof, dus het is nog eens gezond ook. Nu hoef je niet ineens een hele jungle in huis te nemen, maar een aantal mooie planten in een stoere pot of bloemen in een te gekke vaas fleuren jouw interieur behoorlijk op. Niet zulke groene vingers? Met een aantal goede kunstbloemen of -planten boots je het effect goed na. Behalve die extra zuurstof dan…

 


4. Natuurlijke materialen


Natuurlijke materialen doen wonderen. Denk dan aan hout, rotan of glas. En dat hoeft niet groot, gevlochten manden, houten dienbladen of glas geblazen vazen zijn perfecte accessoires om mee te starten en te combineren met jouw bestaande interieur en accessoires. Neem hier eens een kijkje hoe dit prima past in een landelijke woonstijl. 

 


5. Snel jouw huis opfrissen


Jouw huis snel zomerklaar maken? Dat kan ook al door een aantal oude accessoires te vervangen door nieuwe exemplaren. Een aantal nieuwe kussens op de bank, een nieuwe vaas of ornament op het dressoir of een nieuw schilderij aan de muur. Mix en match eens een nieuw accesoire met jouw bestaande. Door ze in een andere volgorde te groeperen ontstaat er een heel nieuw (zomers) plaatje.


Veel plezier met het ‘zomerproof’ maken van jouw huis! Weet je nog steeds niet waar te beginnen? Wij staan uiteraard voor je klaar met inspiratie en advies in de showroom.

 

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat jij dat goed vindt. Meer weten? Lees dan ons cookiebeleid..