Robuust

Op het eerste gezicht is robuust direct gelinkt aan industrieel maar dat hoeft niet per sé het geval te zijn. In een interieur waar je kiest voor een stoere en robuuste uitstraling hoef je namelijk helemaal niet te kiezen voor industriële meubels. Je kiest hier weliswaar voor grote meubels die tegen een stootje kunnen maar in de afwerking zie je niet direct de bijna mechanieken details die je in een industrieel interieur juist wilt laten zien.

Veel natuurlijke materialen als hout en leer zijn kenmerkend voor een robuust interieur. De meubels zijn fors, soms een beetje te groot, en maken daardoor een statement in jouw huiskamer. Wees niet bang om de boel een beetje minimalistisch te houden door de ruimte overzichtelijk in te delen. Een aantal grote meubels vullen een ruimte vaak beter dan heel veel kleine meubels.

Gebruik meubels in rechte, strakke vormen. Grafische prints in de accessoires werken goed, maar kies ook hier liever voor een aantal grote accessoires die een statement maken, dan voor een hoop kleine accessoires. Zwart, wit en bruin werken goed in een stoer en robuust interieur. Kies echter wel altijd voor een contrastkleur om het geheel spannend te houden. Bijvoorbeeld een wat mattere blauwtint of juist groen. Niet te licht, meer tegen het donkerblauw of donkergroen aan. Nog belangrijker misschien: een aantal grote (robuuste) planten zorgen er letterlijk voor dat je inrichting “ademt”. Zo vermijd je dat jouw robuuste interieur saai en duf wordt.

 

Laat je inspireren

 

Shop de stijl

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat jij dat goed vindt. Meer weten? Lees dan ons cookiebeleid..