Dit zijn dé woontrends van 2023

 Jan 30, 2023    interieur, wooninrichting, woontrends, trends, woontrends 2023


We zijn op onderzoek uitgegaan en hebben ze gevonden, dé woontrends van 2023. Ontdek de nieuwste trends en de kleuren die daarbij horen. Een aantal trends van vorig jaar, zien we dit jaar weer terug. Maar er zijn ook veel nieuwe trends. Zorg ervoor dat jouw interieur helemaal up-to-date is en lees snel verder.

 

Een oase van rust

De eerste trend van dit jaar is de kleur beige in combinatie met strakke of organische vormen. De lichte kleuren zorgen voor rust in je interieur. Combineer de lichte beige tinten met organische vormen of juist strakke lijnen. Dit geeft een rustige uitstraling aan je inrichting. Beige kan in dit geval goed gecombineerd worden met grijstinten, bruin of groenbruin. Een natuurlijke uitstraling staat centraal bij deze trend. Daarbij kun je gebruik maken van veel zachte stoffen bij de meubelen zoals de bank of stoelen, denk hierbij aan velvet of bouclé.
 

Organische vormen

Bij de eerste trend zien we de organische vormen ook al terug en dat is eigenlijk de belangrijke vorm voor 2023. Deze vormen zijn natuurlijk niet nieuw, want vorig jaar speelden organische vormen ook al een belangrijk rol binnen de woontrends. Ga dus voor die mooie ronde fauteuil, ovale salontafel of kegelvormige woonaccessoires. De vormen zijn vooral zacht, daarom worden de vormen gecombineerd met gladde en zachte materialen.

 

Multifunctioneel

Deze trend draait niet om kleur of vorm, maar om de functionaliteit van meubelen. We werken nog steeds veel hybride en willen thuis dus snel kunnen schakelen tussen werk en ontspanning. Tegenwoordig zijn er meubelen waarmee je dit goed kunt combineren. Denk hierbij aan een kast die je ook kunt gebruiken als bureau.

Bij deze trend staan luxe meubelen centraal. Denk bijvoorbeeld aan een relaxfauteuil. Dat was vroeger echt iets voor oudere mensen, nu is het juist een fijne plaats om je favoriete game te spelen of een avondje te bingewatchen.
 

Meubelen met een verhaal

We willen allemaal meer duurzaam leven, en dat was ook een trend van vorig jaar. Dit jaar is dit nog steeds belangrijk en kijken we dus steeds meer naar het verhaal achter de meubelen. Zo kunnen we kiezen voor nieuwe meubelen, die duurzaam zijn geproduceerd. Of combineren we nieuwe meubelen met vintage items. Zo kiezen we meer voor een interieur met een verhaal.

 

Interieuradvies

Wil je graag met de laatste woontrends aan de slag, maar weet je niet goed hoe je dat in jouw interieur kunt toepassen? Kom langs of maak een afspraak met onze interieurstyliste. Wij helpen je graag!

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat jij dat goed vindt. Meer weten? Lees dan ons cookiebeleid..