Dé trends van 2024!

 Okt 5, 2023    trends, 2024

 

We gaan weer naar het einde van het jaar toe. Een gezellige periode, maar dat betekent ook dat 2024 alweer in zicht komt. De trends voor 2024 zijn al bekend en wij vertellen jullie er graag meer over. Een aantal trends van 2023 zijn nog steeds actueel, maar er zijn ook een aantal nieuwe interieurtrends die we gaag met je willen delen.

Trend 1: Speels en opvallend

De eerste trend die wij uitlichten is vooral heel erg vrolijk en kleurrijk. Het spelen met kleuren is heel belangrijk. Vrolijke en vooral felle kleuren combineren met opvallende vormen en patronen. Zo creëer je een hele uitbundige sfeer in huis. Ook dessins zoals strepen, cirkels en ruiten zijn heel erg aanwezig bij deze trend. Combineer alle onderdelen en maak er een gezellige boel van bij je thuis. Deze trend zorgt voor een gezellige en drukke sfeer in huis.

 

De belangrijkste punten op een rijtje:

Kleuren: Felle kleuren, frisse pasteltinten en uitbundig gecombineerde kleuren
Vormen: opvallen en abstract
Materialen: buisconstructies en gladde oppervlakten
Dessins: strepen, blokruiten, ribbels en cirkels

 

Trend 2: Natuurlijk én milieubewust

Bij deze trend staan vooral de natuurlijke kleuren centraal. Ook werken we veel met milieuvriendelijke materialen. De aarde en natuur is heel belangrijk. Bij deze trend werken we dus met gerecyclede materialen en onregelmatige vormen zodat we een stoere uitstraling krijgen. Patronen zijn vooral vlekachtig en natuurlijk zodat we een heerlijk aards gevoel krijgen in huis.

 

De belangrijkste punten op een rijtje:

Kleuren: Oranje, geel en bruin
Vormen: ruw en onregelmatig
Materialen: natuurlijk, milieuvriendelijk en gerecycled. Denk ook aan katoen, keramiek, jute en hout
Dessins: strepen, vlekpatronen en fossielafdrukken

 

Trend 3: Zacht met een harde twist

Deze trend is eigenlijk een complete tegenstelling van trend 1. Geniet je van rust en zachte kleuren? Dan is deze trend echt iets voor jou! Kalmte en rust in huis door gebruik te maken van neutrale kleuren, zachte pasteltinten en bloemenpatronen. Zo creëer je een oase van rust bij je thuis. De harde twist zijn het gebruik van harde materialen zoals marmer, beton, keramiek en natuursteen. Zo combineer je het zachte met een kleine, harde twist.

 

De belangrijkste punten op een rijtje:

Kleuren: zachte pasteltinten, natuurlijke kleuren zoals groen
Vormen: bol, rond en afgerond
Materialen: een combinatie van harde en zachte materialen zoals beton, marmer, keramiek, steen, tapijt, textiel en bouclé
Dessins: bloemen- of abstracte patronen in zachte kleuren

 

Trend 4: Jaren ‘70 gemixt met hippe producten van nu

De felle kleuren en vrolijke patronen uit de jaren ’70 zijn helemaal terug. Handwerken speelt een grote rol bij de accessoires, denk hierbij aan gehaakte of gebreide producten. De mooie kleuren en creatieve handwerken zorgen voor een echte huiselijke uitstraling. Bij deze trend is het gebruik van nieuwe en hippe producten van nu ook heel belangrijk. Het gaat om de combinatie. Ga voor die huiselijke sfeer.

 

De belangrijkste punten op een rijtje:

Kleuren: geel, groen, oranje, roze, paars
Vormen: nonchalant en afgerond
Materialen: nonchalant en jaren ‘70
Dessins: bloemenpatronen, ruiten, creatieve handwerken zoals geknoopt, gevlochten en geweven

 

Interieuradvies op maat

Heb je geen idee hoe je deze trends in je eigen huis terug kunt laten komen? Onze interieurstylisten helpen je graag. Maar ook wanneer je helemaal je eigen stijl wilt creëren staan wij voor je klaar. Maak vandaag nog een afspraak of kom gezellig langs in onze showroom.

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat jij dat goed vindt. Meer weten? Lees dan ons cookiebeleid..