Zitmeubelen

Natuurlijk wil je jouw nieuwe bank of fauteuil zo mooi mogelijk houden om lang te kunnen genieten van de uitstraling van een nieuw interieur. Maar een interieur is ook om in te leven en dus gebruik je jouw meubelen waar ze voor bedoeld zijn. Een aantal dingen zijn wel extra belangrijk om te weten:
 

Zitcomfort

Na het in gebruik nemen van jouw zitmeubel en afhankelijk van hoe intensief deze gebruikt wordt, krijgt het zitcomfort een zachter karakter. Met andere woorden: des te vaker en des te langer je ergens op zit, des te zachter wordt deze zitplaats. Gebruik je bepaalde delen vaker dan andere? Dan kan dit voor verschil in zitcomfort zorgen. Dit is een normaal gebruiksverschijnsel en geen reden tot reclamatie. Probeer alle zitvlakken van je zitmeubel evenredig te gebruiken. Op deze manier voorkom je het ontstaan van grote verschillen in zitcomfort en zal je langer kunnen genieten van het optimale comfort van jouw zitmeubel.
 

Bepaalde delen van een zitmeubel kunnen bovendien een afwijkend zitcomfort bieden. Denk hierbij aan het hoekdeel in een hoekbank, een chaisse longue of los beweegbare elementen in een elementenbank. Deze delen hebben meer dan een functie en zullen anders gefabriceerd worden om naast een zitfunctie bijvoorbeeld ook de hele constructie van het zitmeubel te dragen. Dit is onvermijdelijk en geen reden tot reclamatie.
 

Bekleding

Ongeacht de bekledingssoort van een zitmeubel zal in alle gestoffeerde meubelen plooivorming ontstaan als gevolg van normaal gebruik. Meer over gestoffeerde meubelen lees je hier.
 

Kussens

Kussens geven het zitmeubel een nonchalant effect. Zeker als dit losse kussens zijn. Om het nonchalante effect langer te behouden dienen deze regelmatig opgeschud te worden. Bij kussen met een dons- of vlokkenvulling is het zelfs aan te raden om dit dagelijks te doen. Op deze manier behoud je het “showroom-effect” langer.
 

Meubels waarbij de kussens vast gestikt of met ritsen bevestigd zijn kunnen niet aan die kussens vertild worden. Ook het trekken aan deze kussens is oneigenlijk gebruik en schade ontstaan door oneigenlijk gebruik is geen reden tot reclamatie. Verplaats meubelen dus altijd door deze aan vast elementen te tillen. Dit voorkomt schade aan jouw meubelstuk en de ondergrond.
 

Heb je nog vragen naar aanleiding van het bovenstaande? Neem dan contact op met Tase Wonen & Slapen. Onze adviseurs zijn je graag van dienst en proberen elke vraag zo goed en zo snel mogelijk te behandelen.
 

Wil je alle aanvullende onderhoudsinformatie nog eens nalezen? Download deze dan hier in PDF-formaat.
 

 

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat jij dat goed vindt. Meer weten? Lees dan ons cookiebeleid..