Meubelen algemeen

Meubels bestellen bij verschillende leveranciers of op verschillende momenten

Indien je meubelen bestelt in eenzelfde bekleding of afwerking maar deze worden geproduceerd door verschillende leveranciers dan is onderling kleurverschil onvermijdelijk. Ook wanneer je een eerder gekocht meubel her- of bij bestelt kan kleurverschil niet vermeden worden. De omstandigheden waaronder deze meubelen geproduceerd worden kunnen afwijken waardoor deze verschillen ontstaan. Het verschil zal minder zijn bij keuze voor een gestandaardiseerde RAL of CBM kleur.
 

Glazen meubelen

Op glas wordt geen garantie gegeven. Het is dus van groot belang dat je meubelen die glas of glazen elementen bevatten gelijk bij levering controleert op oneffenheden of beschadiging.
 

Het verplaatsen van meubelen

Verplaats meubelen alleen door deze te tillen. Door te schuiven vergroot je de kans dat verbindingen van het meubel verzwakken, loslaten of zelfs afbreken. Zeker bij meubelen van glas is het risico extra groot. Bovendien loop je het risico de ondergrond (je vloer) aanzienlijk te beschadigen.
 

Bescherm je vloeroppervlak

Het beschermen van je vloeroppervlak is jouw eigen verantwoordelijkheid. Controleer daarom altijd vooraf de onderzijde, poten of wielen van je nieuwe meubelen voordat je deze op de ondergrond plaatst. Laat je goed informeren over de geschiktheid van het meubel bij jouw vloeroppervlak en hoe de poten of wielen correct onder jouw meubelstuk bevestigd dienen te worden. Onze adviseurs kunnen je hierover informeren.
 

Zorg er bovendien voor dat de bevestigingspunten van je meubelstuk regelmatig gecontroleerd worden. Draai ze regelmatig vast en houd de wielen schoon zodat ze het oppervlak niet beschadigen bij het verrijden van het meubelstuk.
 

Moderne en/of hoogglans meubelen

Meubelen met een modern karakter en strakke uitstraling (bijvoorbeeld hoogglans of glas) zijn veelal afgewerkt met hoogwaardige lakken en folies. Dit zorgt ervoor dat oneffenheden en gebruikssporen sneller zichtbaar zijn. Laat je informeren door onze adviseurs hoe je dit kunt voorkomen en precies welk onderhoudsmiddel geschikt is voor het door jouw uitgekozen meubelstuk.
 

Heb je nog vragen naar aanleiding van het bovenstaande? Neem dan contact op met Tase Wonen & Slapen. Onze adviseurs zijn je graag van dienst en proberen elke vraag zo goed en zo snel mogelijk te behandelen.
 

Wil je alle aanvullende onderhoudsinformatie nog eens nalezen? Download deze dan hier in PDF-formaat.

 

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat jij dat goed vindt. Meer weten? Lees dan ons cookiebeleid..