Houten meubelen

Houten meubelen geven je interieur een stoere en/of landelijke uitstraling. Vooral als het om massief of gedeeltelijk massief hout gaat. Hout als materiaalsoort heeft wel een aantal belangrijke kenmerken om ter kennisgeving aan te nemen voordat je tot aankoop overgaat:
 

Houten meubelen worden vaak ambachtelijk vervaardigd waardoor elk exemplaar uit een uniek stuk hout gemaakt wordt. Hierdoor kunnen model- en kleurafwijkingen ontstaan tot hetgeen afgebeeld online of geshowd in de showroom.
 

Bij gedeeltelijk massief houten meubelen wordt bovendien een mix van massief houten en gefineerde delen samengesteld die voor enig kleurverschil kunnen zorgen.
 

Kies je voor een meubelstuk vervaardigd uit oud hout of met een uitgesproken rustiek karakter dan zijn noesten in het hout niet gestopt en is de natuurlijke golving niet uit het hout verwijderd. Het oppervlak kan hierdoor licht onregelmatig zijn en kleurverschillen zijn niet uit te sluiten.
 

Hout “werkt”. Dit betekent dat het in beweging is bij te hoge of te lage temperaturen. Dit kan zoveel mogelijk voorkomen worden door een kamertemperatuur tussen de 15 en 24 graden Celsius aan te houden en de luchtvochtigheid tussen de 40 en 60% te houden. Dit kun je door middel van een thermo- en hydrameter regelmatig controleren. Deze karakteristieke eigenschap van hout is geen reden tot reclamatie.
 

Vermijd schoonmaakproducten die alcohol-, chemische- en/of zeephoudende middelen bevatten. Speciaal voor onderhoud aan hout kun je bij onze adviseurs de juiste onderhoudsmiddelen aanschaffen. Zij adviseren je graag welk middel het meest geschikt is voor welke houtsoort.
 

Heb je nog vragen naar aanleiding van het bovenstaande? Neem dan contact op met Tase Wonen & Slapen. Onze adviseurs zijn je graag van dienst en proberen elke vraag zo goed en zo snel mogelijk te behandelen.
 

Wil je alle aanvullende onderhoudsinformatie nog eens nalezen? Download deze dan hier in PDF-formaat.

 

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat jij dat goed vindt. Meer weten? Lees dan ons cookiebeleid..