Klassiek

Klassiek wonen. Het klinkt misschien een beetje stoffig zo op het eerste gehoor, maar klassiek wonen hoeft helemaal niet duf of saai te zijn. Een klassieke inrichting brengt rust en regelmaat en straalt luxe en warmte uit. Gekenmerkt door het gebruik van ronde vormen, intense kleuren en rijke materialen is een klassieke inrichting ook voor een hedendaags interieur een goede oplossing.

De meubels in een klassiek interieur zijn soms bombastisch te noemen, een beetje over de top misschien zelfs door de rijkelijke “versieringen” in de vorm van lijst- of snijwerk in het houtwerk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan sierlijk vormgegeven poten onder een fauteuil of bank. Donkere houten tafels en stoelen passen prima in een klassiek interieur. Let op: de afwerking is perfect uitgevoerd, dus heel anders dan bij een industriële woonstijl.

Klassiek is bij uitstek te combineren met romantisch als woonstijl. Kies je voor een wat lichtere houtsoort in je meubels en combineer je die met de hang naar pastelkleuren van de romantiek dan kom je tot een mooie samenhang tussen deze twee woonstijlen. Vintage leent zich natuurlijk ook uitstekend voor een combinatie met een klassiek interieur. Een volledig gerestaureerd bijzettafeltje in de klassieke stijl nieuw in de lak past prima in een klassiek interieur van nu. Zo combineer je jouw nieuwe meubels makkelijk met een kunstschat van weleer.

 

Laat je inspireren

 

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat jij dat goed vindt. Meer weten? Lees dan ons cookiebeleid..