Scandinavisch

Meesters van het design, de Deense school is zo langzamerhand zijn eigen woonstijl geworden. Gekenmerkt door een rustige uitstraling en veel gebruik van hout in vaak lichtere tinten zijn de meubels een mix tussen functioneel en mooi. Het principe “less is more” geldt hier absoluut. Scandinavisch is bijvoorbeeld uitstekend te combineren met de woonstijlen design en vintage.

Maar ook door te combineren met romantische accessoires kun je jouw interieur een Scandinavische uitstraling geven. Houd hierbij altijd “less is more” en “form follows function” in je achterhoofd. Dus de functie is net even iets belangrijker dan de vorm en teveel van het goede is nooit goed. Door dat te onthouden ga je niet overboord in je interieur.

De voorkeur voor grafische prints in wandbekleding of bepaalde meubelstukken is bovendien weer goed te combineren met industrieel en modern. Door te kiezen voor een vloerkleed met een geometrisch patroon verbind je de meubels in een modern interieur tot een geheel terwijl een zelfde vloerkleed in een industriële inrichting juist een speels element vormt. Scandinavisch design is dus verrassend veelzijdig.

 

Laat je inspireren

 

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat jij dat goed vindt. Meer weten? Lees dan ons cookiebeleid..