Modern

Gekenmerkt door strakke lijnen en vlekkeloze afwerking is de woonstijl modern geschikt voor een opgeruimd interieur. Veel glas, staal en met glans afgewerkte meubels passen in een modern interieur. Het hoeft hierdoor absoluut niet kil te worden, want juist door moderne meubels te combineren met accessoires in wit en zwart en één of twee contrastkleuren houd je de boel levendig. En door bij die accessoires te kiezen voor varianten met wat meer textuur (bijvoorbeeld een grof gebreid plaid of een nep-schapenvel) wordt alle strakheid mooi onderbroken.

Als je kiest voor een contrastkleur, zorg dan dat je deze consequent doorvoert in een mooie ton-sur-ton combinatie. Ton-sur-ton betekent dat je diverse schakeringen van dezelfde kleur gebruikt in hardere en zachtere combinaties. Dus door bijvoorbeeld verschillende kleuren blauw te combineren van licht naar donker. Juist door deze contrastkleur in verschillende varianten in je interieur te laten terugkomen creëer je een geheel.

Ga daarbij niet overboord, een modern interieur gaat vooral uit van het “less is more”-principe. Meubels moeten in de eerste plaats functioneel zijn en rust uitstralen. Er mag natuurlijk wel geleefd worden, niet is zo erg als een interieur waar je bang bent om de boel te gebruiken. Kies dus allereerst voor waar jij je prettig bij voelt en wat voor jouw leven “werkt”.

 

Laat je inspireren

 

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat jij dat goed vindt. Meer weten? Lees dan ons cookiebeleid..