Design

Design ligt heel dicht tegen modern aan maar kan ook juist vintage zijn. Klinkt een beetje vreemd maar toch is het zo. Design is natuurlijk van alle tijden, juist in het verleden werden vaak de mooiste meubelstukken ontworpen. Hierbij was (en is) de vormgeving minstens zo belangrijk als de functionaliteit. Mooie vormen, soms een beetje anders dan de norm, en interessante combinaties van materialen kenmerken de echte design-klassiekers.

Uniek in zijn soort, vaak gemaakt in beperkte oplagen of juist gemeengoed geworden doordat het design door een breed publiek omarmd werd en breeduit gekopieerd werd door concurrenten. De echte design-klassiekers ogen vaak onbetaalbaar, maar juist door de meubels die op klassiekers geïnspireerd zijn is de design woonstijl op bereikbaar voor een kleinere beurs.

Denk bijvoorbeeld eens aan een stoel met stalen poten en spijlen die onderling verweven zitten. Duidelijk geïnspireerd door de klassieke stoelen van het designer-duo Eames. Of meubels van het Nederlandse Gispen die in de combinatie van leer en staal de standaard neergezet hebben, die tot op de dag van vandaag nog steeds zijn opvolgers kent. Zo is design dus iets van alle tijden en een prachtig uitgangspunt voor een strak interieur.

 

Laat je inspireren

 

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat jij dat goed vindt. Meer weten? Lees dan ons cookiebeleid..