Wat is het verschil tussen een bed en een boxspring?

 Aug 25, 2022    boxspring, boxspring kopen, bed, bed kopen, bed aanschaffen, goede nachtrust, lekker slapen.

 

Waar een boxspring vroeger echt iets was voor hotels, zien we tegenwoordig dat veel mensen kiezen voor de luxe uitstraling van een boxspring thuis. Maar wat is het verschil tussen een boxspring en een ‘gewoon’ bed? Lees de verschillen en voordelen van beide in ons blog.

Een ‘gewoon’ bed

Je bed is een van de belangrijkste meubelen in je huis. Een goede nachtrust is heel belangrijk om goed te kunnen functioneren gedurende de dag. Een bed bestaat uit een bedframe met poten, lattenbodem en vaak een hoofdbord. Het hoofdbord kan ook geïntegreerd zijn in het bedframe. Een bed wordt meestal geleverd zonder matras en topmatras. Wanneer je bijvoorbeeld nog een goed matras thuis hebt, dan kun je ervoor kiezen om alleen een nieuw bed aan te schaffen.

Het is uiteraard ook mogelijk om bij je bed een matras en een topmatras aan te schaffen. In dit geval kies je het matras dat mooi aansluit op jouw lichaam en zorgt voor de juiste ondersteuning gedurende de nacht.

 

 

Voordelen van een bed

Een bed heeft verschillende voordelen ten opzichte van een boxspring. Een bed heeft een betere ventilatie via de bodem. Hierdoor komt er minder stof en huisstofmijt in het bed, ideaal wanneer je allergisch bent voor huisstofmijt. Het schoonmaken van een bed is gemakkelijk dankzij het houten, kunststof of stalen frame. Dankzij dit frame blijft het matras goed op zijn plaats liggen. Het laatste voordeel zijn de kosten. Een bed is vaak goedkoper dan een boxspring.

 

 

Wat is een boxspring?

We horen veel dat mensen denken dat een boxspring een compleet bed is. Dit is echter niet waar. Een boxspring is opgebouwd uit een stoffen ombouw met pocketvering, een (verend) matras en een top matras. Ook het hoofdbord staat bij een boxspring als het ware los tegen de muur achter de boxspring. Door deze opbouw is een boxspring hoger dan een normaal bed. Dit is fijner wanneer je uit bed wilt stappen.

Voordelen van een boxspring

Natuurlijk heeft een boxspring vele voordelen. Zo zorgt de boxspring voor een gelijkmatige verdeling van het lichaamsgewicht en biedt het een hoog ligcomfort. Omdat een boxspring vaak helemaal bekleed is heb je minimale kans op beschadigingen. Hierdoor heeft hij ook een luxe uitstraling. Daarbij is een boxspring duurzaam en zorgt het voor een uitstekende vochtregulatie en ventilatie.

 

 

De keuze is reuze

Er zijn heel veel mogelijkheden op het gebied van bedden en boxsprings. Je bed en matras moet zeer comfortabel zijn en passen bij jouw lichaam en houding tijdens de nacht. Zorg ervoor dat je goede informatie inwint voordat je een bed of boxspring koopt. Kom langs in onze showroom. Wij helpen je graag bij deze belangrijke aankoop.

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat jij dat goed vindt. Meer weten? Lees dan ons cookiebeleid..