Waarom kiezen voor een relaxfauteuil?

 Maa 11, 2022  

 

De relaxfauteuil, we kennen hem allemaal. Wanneer we vroeger aan een relaxfauteuil dachten dan zagen we toch een oudere dame of heer met moeite overeind komen uit deze stoel. Of zelfs gebruik maken van de opstahulp waarmee sommige stoelen zijn uitgerust. Maar dat imago is eigenlijk verleden tijd. De relaxfauteuil is namelijk heel erg hip en helemaal van deze tijd. Waarom? Dat leg ik hieronder uit.

 

  

 

Rustmoment in je drukke leven

In ons drukke leven moeten we rust momenten inplannen en het comfort op zoeken. Alleen dan zorgen we ervoor dat ons lichaam en geest de rust krijgen die ze verdienen en nodig hebben. Daar komt de relaxfauteuil om de hoek kijken. Een relaxfauteuil is een heerlijke plaats om te genieten. Genieten van een goed boek of een mooi programma. Je kunt de stoel verstellen in een houding die voor jou het comfortabelst is. Je rug een beetje omlaag en de voetjes heerlijk omhoog bijvoorbeeld.

 

Relaxstoel …. Nee game stoel!

Maar een relaxfauteuil is niet alleen heerlijk om in te ontspannen, maar ook ideaal om in te gamen! Je kunt dan op een ontspannen manier de strijd aan gaan in een virtuele wereld. Een relaxfauteuil kun je helemaal afstellen in jouw favoriete houding, dit is ideaal wanneer je aan het gamen bent. Daardoor houd je een ontspannen houding terwijl je fanatiek bezig bent. Voor alle gamers onder ons is de aanschaf van een relaxfauteuil eigenlijk een must.

 

  

 

Zoveel keus!

Je hebt besloten om een relaxfauteuil aan te schaffen. Dan moet je nu een aantal keuzes maken. Ga je voor een lederen fauteuil of kies je voor stof? Wil je een stoel die je handmatig moet bedienen of kies je voor motoren en zo ja, hoeveel dan? Allemaal beslissingen die afhangen van de manier waarop je de stoel gaat gebruiken.

 

 

Met of zonder motoren?

Wanneer je de stoel helemaal wilt afstellen op je eigen comfort, dan kun je het beste kiezen voor een relaxstoel met motoren. Deze kun je zelf verstellen en precies zo aanpassen in een stand die voor jou de meeste comfort biedt. Een relaxfauteuil met een handmatige bediening kun je vaak maar in één of twee standen zetten.

Daarnaast zijn er stoelen verkrijgbaar met 1 of meerdere motoren. Hierbij komt de opstahulp weer in beeld. Wanneer je in je stoel ook een opstahulp wilt dan moet je een relaxstoel met twee motoren aanschaffen. Wil je dit is niet? Dan is een motor vaak al voldoende.

 

  

 

Stof of leer?

Als laatste is er de keuze uit de bekleding. Kies je voor leer of stof, of wil je liever microleder? Het is er allemaal. Een lederen stoel is gemakkelijk af te nemen, wanneer er bijvoorbeeld een beetje water op valt. Daarbij is leer in de zomer heerlijk koel. Maar dit kan in de winter een nadeel zijn. Stof en microleder zijn zachter qua gevoel. Het is natuurlijk net waar je voorkeur ligt.

 

Tase Wonen & Slapen is jouw relaxspecialist. Kom langs voor vrijblijvend advies. Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze.

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat jij dat goed vindt. Meer weten? Lees dan ons cookiebeleid..