Andere artikelen Andere artikelen

Sfeermakers tijdens de donkere wintermaanden

 Dec 3, 2020  

 

De winter is in aantocht en tijdens de donkere wintermaanden is de juiste verlichting heel belangrijk. Een lamp is zoveel meer dan alleen een licht in de duisternis. De juiste lamp zorgt voor sfeer in je huis als hij brandt, maar ook wanneer hij uit staat. Verlichting maakt je inrichting helemaal af, naast lichtbron is het namelijk ook een stijlvol accessoire.

 

 

 

Basisverlichting vs. sfeerverlichting

Wat is nou het verschil tussen basisverlichting en sfeerverlichting. Dat is een vraag die wij vaak horen van klanten. Basisverlichting zijn de lampen die je nodig hebt om je weg in huis te vinden. Dit zijn dus de plafondlampen in de hal, wc, badkamer en keuken. Eigenlijk horen ook je hanglampen bij de basisverlichting, maar een hanglamp is ook verantwoordelijk voor een stuk sfeer bij je thuis.

 

 

 

Hoe kies je de juiste verlichting?

Maar ja, hoe kies je nou de juiste verlichting. Een verlichting die je interieur perfect aanvult en ervoor zorgt dat de sfeer in je huis warm en gezellig wordt. Dit doe je door een combinatie te maken van basisverlichting, sfeerverlichting, taakverlichting en accentverlichting.

Basisverlichting

De basisverlichting is je plafondlamp of hanglamp en in sommige gevallen ook je wandlampen. Deze heb je nodig wanneer je thuis komt en even snel licht aan wilt zetten. Of bijvoorbeeld wanneer je eet aan de eettafel. Daarbij heb je wel voldoende licht nodig. Natuurlijk kun je hier ook een stuk sfeer aan meegeven wanneer de hang- en wandlampen dimbaar zijn.

Taakverlichting

Taakverlichting is niet altijd noodzakelijk. Dit zijn lampen die je gebruikt wanneer je echt iets aan het doen bent. Bijvoorbeeld een leeslampje op je slaapkamer of een bureaulamp. In je slaapkamer en de keuken is deze taakverlichting echt nodig, maar in je woonkamer hoeft dit niet.

Accentverlichting

Heb je kunststukken of een speciaal schilderij aan de wand die aandacht verdient? Dan kun je kiezen voor accentverlichting. Dit zijn inbouw- of opbouwspots die je op een bepaalt punt kunt richten. Zo zorg je ervoor dat het stuk echt in de spotlight staat.

Sfeerverlichting

Dit is natuurlijk de belangrijkste verlichting omdat je hiermee je huis een comfortabele, warme uitstraling kunt geven. Met sfeerverlichting bedoelen we zacht, warm licht. Deze lampen zijn dimbaar en verlichten slechts een deel van de kamer. Je hanglamp kan ook een sfeermaker zijn, wanneer deze dimbaar is en het licht mooi en gelijkmatig verspreid. Met sfeerverlichting kun je eigenlijk alle kanten op. Het kan een vloerlamp, wandlamp en tafellamp zijn. Ga bijvoorbeeld eens voor een bijzondere kleur, zoals amber of smokey grey. Bij deze kleuren wordt het licht zachter verspreid en dit geeft een knus gevoel.

 

 

 

Op zoek naar advies over verlichting?

Weet je echt niet hoe je meer sfeer in je interieur kunt brengen door middel van verlichting? Tase Wonen & Slapen helpt je graag. Onze adviseurs staan voor je klaar. Kom langs en informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Bekijk hier alvast onze verlichtingscollectie.

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat jij dat goed vindt. Meer weten? Lees dan ons cookiebeleid..